Ontbijt, documentaire en debat op Kempense Dag van de Stilte

Foto: RR

Ontbijt, documentaire en debat op Kempense Dag van de Stilte

Print
Turnhout - Het Kempense Stilteplatform organiseert een mooigevulde zondagvoormiddag in Utopolis Turnhout om stil te staan bij de Dag van de Stilte.

Het Kempens Stilteplatform werkt al een kleine tien jaar rond stilte en rust. “We komen zo’n drie keer per jaar samen, telkens op een stille plek ergens in de Kempen”, zegt Christa Truyen van Vormingplus Kempen. “We overleggen, plannen initiatieven en wisselen praktijkervaringen uit. De Dag van de Stilte vullen we al jaren in met lokale activiteiten.”

Dit jaar is dat met een goedgevuld programma op zondagvoormiddag in Utopolis Turnhout. Na een ontbijt voorzien door het veganistische restaurant Sprouts wordt ‘In pursuit of silence’ getoond. In die documentaire onderzoekt de Amerikaanse regisseur Patrick Shen de betekenis en het effect van (het gebrek aan) stilte op de hedendaagse mens.

Na de film is er een debat met Bart Wuyts (directeur Strategische Projectenorganisatie Kempen), Eric Nysmans (directeur Welzijnszorg Kempen en voorzitter Openbaar Psychiatrische ziekenhuis Geel), Joke Flour (projectcoördinator Natuurpunt CVN) en Leo Van Miert (schepen ruimtelijke ordening Oud-Turnhout) over de uitdagingen die er zijn voor stilte, rust en ruimte in de Kempen.

Inschrijven voor het ontbijt is niet meer mogelijk. Filmtickets kosten 8,5 euro, het debat dat begint om 12u30 kan gratis bijgewoond worden. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio