Studenten bedenken nieuwe producten tijdens eerste Make-athon op OMC

Foto: Wouter Adriaensen

Studenten bedenken nieuwe producten tijdens eerste Make-athon op OMC

Print
Turnhout - Een vijftigtal technologiestudenten van Thomas More heeft op de Open Manufacturing Campus een hele dag gebrainstormd over innovatieve ideeën, die ze onmiddellijk konden pitchen aan mensen uit de bedrijfswereld.

Dankzij een app nooit meer moeten zoeken naar een parkeerplaats of met een armbandje de gezondheid van de bewoners van een woon-zorgcentrum monitoren: laat het aan de verbeelding van de studenten van Thomas More over en heel wat problemen worden zo de wereld uit geholpen. In een van de voormalige productiehallen van Philips, waar nu de Open Manufacturing Campus gevestigd is, konden ze een hele dag lang brainstormen over de praktische uitwerking van hun innovatieve ideeën.

“Dit is de eerste editie van de Make-athon, het alternatief van Thomas More en de Open Manufacturing Campus voor een hackathon”, licht OMC-directeur Marc Corthout toe. “We dagen de studenten uit om na te denken over een nieuw product en de processen die nodig zijn om dat te realiseren.” Thomas, Andries en Stefan leggen de laatste hand aan een PowerPoint waarmee ze hun idee zodadelijk gaan voorstellen aan de jury. “We hebben een armbandje ontworpen voor bewoners van een woon-zorgcentrum. Hiermee willen we een oplossing bieden voor het tekort aan zorgkundigen.”

Lees het hele verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen – editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio