Extra middelen voor Broei.On en Tentakel

In juli organiseerde Tentakel nog een pop-upmarkt voor jonge ondernemers. Foto: Wouter Adriaensen

Extra middelen voor Broei.On en Tentakel

Print
Turnhout - Jong Geweld vzw, de koepel boven onder andere jeugdhuis Wollewei, ontvangt 90 000 euro subsidies voor de werking rond artistieke expressie en ondernemerschap.

Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz (Open Vld) maakte deze week de subsidieverdeling bekend voor jeugdhuizen die inzetten op een werking rond ondernemerschap en artistieke expressie die de grenzen van hun gemeente overstijgt. Voor de Turnhoutse organisatie Jong Geweld vzw betekent de stijging van die ondersteuning dat de werking van Broei.On en Tentakel verdergezet kan worden.

Zowel Broei.On, dat werkt rond artistieke expressie, als ondernemerschapswerking Tentakel kunnen aanspraak maken op de maximale subsidies van 40 000 euro voor personeel en 5000 euro voor de werking zelf. “Nu kunnen met zekerheid zeggen dat we een aantal trajecten die nu nog in de steigers staan, uitgewerkt zullen worden in 2017”, reageert Els Peeters van Tentakel. “Zo gaan we onder andere inzetten op het ontwikkelen van competenties en talenten bij jongeren en hoe ze deze in een verdere zoektocht naar een studie, job of andere uitdaging kunnen gebruiken.” 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio