Open Straatdag vindt plaats in twintig Turnhoutse buurten

Foto: Bert De Deken

Open Straatdag vindt plaats in twintig Turnhoutse buurten

Print
Turnhout - Nog geen plannen voor morgen? Met de Open Straatdag in twintig buurten, Nazomeren op de Stadsboerderij en de braderij in de Patersstraat zit je agenda zo vol.

Met twintig autovrije buurten is Open Straatdag het grootste straatfeest van Turnhout. De opvallendste activiteiten zijn de sappentrappers op zelf fruitsap te maken in de Albert van Dyckstraat en de Bergstraat, de optredens op het Boomgaardplein, op een spijkerbed liggen en over glas lopen in de de Merodelei, de djembé-initiatie op het speelplein in de Pater Verschuerenstraat en de duizend rondjes die de bewoners van de Brandhoef fietsen voor het goede doel. Zowat elke buurt is uitgerust met een springkasteel en op heel wat plaatsen kun je naar een rommelmarktje gaan. Een volledige lijst met alle activiteiten per buurt vind je op de website van Stad Turnhout.

Even op adem komen kan tijdens het Nazomeren in de Stadsboerderij. Geniet er van de streekmarkt met lekkers van onder meer Gageleer, de Wieltjeshoeve en Imkervereniging De Rosse Bie, bewonder een demonstratie van de valkeniers of volg een rondleiding door de zelfoogsttuin. De muzikale begeleiding is in handen van Serendipity Sound System.

In de braderij in de Patersstraat tenslotte mag je je verwachten aan meer dan zestig standjes, tal van optredens, een trendy modeshow, een kinderboerderij, springkastelen, een wilde rodeostier en nog veel meer. De handelaars hopen uiteraard het overdonderende succes van vorig jaar, de eerste editie na een jarenlange pauze, te herhalen. 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio