Turnhout in de stellingen

Luc Tollembeek aan de Splichal-site. Foto: Mia Uydens

Turnhout in de stellingen

Print
Turnhout - De afgelopen tien jaar steeg het aantal inwoners van Turnhout met meer dan tien procent. Het aantal nieuwe woningen volgde navenant. Uw krant maakte een overzicht van de acht grote Turnhoutse bouwwerven van vandaag en morgen.

Begin deze week nog werd er gestart met de werken op de site van de voormalige drukkerij Splichal in het zuiden van de stad. “In een eerste fase worden de privéwoningen en de bedrijfsgebouwen, die het grootste gedeelte van het terrein beslaan, afgebroken”, vertellen initiatiefnemers Elly Mollen en Luc Tollembeek. “Na een archeologische prospectie hopen we in december van start te kunnen gaan met de grondwerken.”

Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) voorziet een subsidie van 71 000 euro of 90% van de kostprijs voor het slopen van de bedrijfsgebouwen. “Dit kwalitatief herbestemmingsproject in het centrum van Turnhout combineert wonen, werken en genieten zonder dat hiervoor extra ruimte dient te worden aangesneden”, motiveert de minister haar besluit. Nog voor de sloopwerken is al de helft van de 126 wooneenheden verkocht.

Ondertussen wordt er ook stevig doorgewerkt aan de Lokerenschuif, Niefhout en Turnova. Eind dit jaar wordt de eerste steen gelegd van de nieuwe Welzijnscampus Dr. Constant Janssen en midden volgend jaar beginnen de werken aan het grote project Kasteelloop.

Lees het hele verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen – editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio