Fietsman repareert tweewielers aan huis

Foto: RR

Fietsman repareert tweewielers aan huis

Print
Oud-Turnhout - Kapotte fietsen hoef je niet meer in de auto te steken om ze naar de fietswinkel te brengen. De Fietsman komt ze gewoon aan huis repareren.

Toen Oud-Turnhoutenaar Jochen Van Nuffel zijn nachtbaan in de voedingsindustrie beu was, zocht hij naar een nieuwe uitdaging. Die vond hij in een opleiding van een jaar als fietsenmaker bij Syntra Turnhout. “Een paar maand geleden heb ik een bakfiets gekocht, afgebroken tot op het frame en zelf helemaal opnieuw gebouwd, tot het vlechten van de wielen toe”, vertelt hij.

“Nu verplaats ik me met mijn bakfiets om aan huis fietsen te repareren. Ik ben de enige in de zone Turnhout, Oud-Turnhout en Vosselaar die dit doet. Ik heb materiaal bij me voor alle herstellingen, van remkabels over spaken en binnenbanden tot kettingen.”

Wie pech heeft met de fiets, kan De Fietsman telefonisch bereiken. “Als het kan, passeer ik op het moment zelf, anders maken we een afspraak. Zo wil ik het verschil maken. Iedereen weet hoe lastig het is om een fiets met de auto naar de fietsenmaker te brengen. En niemand wacht graag een paar dagen op de fiets waarmee je dagelijks naar je werk rijdt.” 

De Fietsman heeft ook een eigen Facebookpagina.

Lees het hele verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen – editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio