Deze lekkernij werd voor het eerst geoogst op het dak van de Warande

Foto: RR

Deze lekkernij werd voor het eerst geoogst op het dak van de Warande

Print
Turnhout - De eerste bescheiden lading potjes Warandehoning, afkomstig van bijenkasten op het dak van het cultuurhuis, is een feit. Voor u naar de winkel rent: de twaalf potjes zijn allemaal al uitgedeeld.

Sinds maart vorig jaar staan er zeven grote en vijf kleine bijenkasten op het dak van provinciaal cultuurhuis de Warande. Enkele weken geleden werd voor het eerst honing geoogst in de Stasboerderij met een honingslinger. “Dat is een soort droogkast die de honing uit de ramen zwiert", vertelt Kristof Berrens van de Oud-Turnhoutse imkervereniging De Rosse Bie. "Qua productie moet je je er nog te veel bij voorstellen: de twaalf potjes zijn ondertussen allemaal uitgedeeld, onder meer aan de bewakers en het personeel van de Warande (lacht). Het is wel lekkere honing waar niets aan toegevoegd is, je proeft echt het verschil met honing uit de winkel.”

Dankzij de samenwerking met de Warande kunnen de imkers van De Rosse Bie hun hobby ook in de stad uitoefenen. “Met het stijgende ecologische belang van bijen in het achterhoofd was de Warande zelf op zoek gegaan naar imkers”, aldus Kristof. “Ik woon zelf op een appartement in de stad dus is het fijn dat ik toch vlakbij voor mijn bijtjes kan zorgen.” 

Lees het hele verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen – editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio