Jury onderzoekt Turnhouts groen

Foto: RR

Jury onderzoekt Turnhouts groen

Print
Turnhout - Een internationale jury van de Europese wedstrijd Entente Florale heeft Stad Turnhout, de Vlaamse Groen- en Bloemengemeente van 2016, uitgebreid geïnspecteerd.

Stad Turnhout neemt als Vlaams kandidaat deel aan de Europese groen- en leefmilieuwedstrijd Entente Florale 2016. De internationale jury bracht gisteren een bezoek aan Turnhout om zo een oordeel te kunnen vellen over de inspanningen van het stadsbestuur op het vlak van leefmilieu, groenvoorziening, participatie, toerisme en recreatie.

“De jury was onder de indruk”, meent schepen van Groenbeheer Luc Debondt (TIM). “We hadden het weer mee en de mensen op de verschillende stopplaatsen hebben zich uitstekende ambassadeurs van de stad getoond.” In de kruidentuin van het Begijnhofmuseum werd het gezelschap vergast op verse muntthee en zelfgemaakte ijsthee. Verder stonden ook de Stadsboerderij, Park Heizijdse Velden, Park Begijneveldekens, het Stadspark, het Natuurpunt Museum en het Turnhoutse Vennengebied op het drukke programma.

Vrijdag 23 september is een delegatie van het stadsbestuur aanwezig bij de bekendmaking van de resultaten in het Tsjechische Brno. Vier jaar geleden won Stad Hoogstraten nog een gouden medaille tijdens de wedstrijd. 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio