© Wouter Adriaensen

Serge Baeken gaat naakt in Barzoen

Vanavond opent in Barzoen een kleine expo met naaktschetsen van striptekenaar Serge Baeken. De laatste maanden haalt hij de band met Turnhout weer wat strakker aan.

Wouter Adriaensen

Twintig jaar was het geleden dat striptekenaar en illustrator Serge Baeken nog eens naar levend model had getekend. Een uitnodiging van collega Jan Bosschaert bezorgde hem een nieuwe verslaving. “Ik ben er nog niet zo lang mee bezig maar ik had de smaak meteen weer te pakken. Als ik aan iets begin, vlieg ik er direct heel fanatiek in. Ik doe nu al twee jaar wekelijks mee aan één tot drie sessies. Voor deze zomerexpo heb ik uit meer dan duizend modelschetsen de vijfentwintig best geslaagde gekozen.”

Serge werd geboren in Vosselaar en woont ondertussen al jarenlang in Antwerpen. Hij keert echter graag terug naar Turnhout. Enkele weken geleden drukte hij een zelfontworpen prent in het Speelkaartenmuseum, zijn naaktschetsen worden voor het eerst tentoongesteld in Barzoen en in augustus wordt in Turnhout het kaartspel Drawn! voorgesteld, waarvoor hij ruiten vijf ontwierp.

De expo ‘Naakt’ met modelschetsen van Serge opent vanavond in Barzoen met optredens van de Antwerpse nichtjes van Cranky & The Law en loopt nog tot 30 september. De unieke kunstdrukken van de tekeningen zijn te koop aan vijftig euro per stuk.

Lees het hele verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen – editie Kempen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio