© Wouter Adriaensen

Verjaardagsfeestje op de vaart

De verjaardag van de vaart wordt deze week ook in Turnhout gevierd. De Turnhoutse cultuurdienst werkte samen met verschillende verenigingen voor alle activiteiten op feestschip Boothuis Brauhaus.

Sinds gisteren ligt het feestschip bij de Nieuwe Kaai, achter de voormalige Ancotorens. Daar gaat hij een drukke week tegemoet. “In samenwerking met verschillende partners hebben we een eigen programma opgesteld”, vertelt de Turnhoutse cultuurbeleidscoördinator Nico Verhoeven. “Zo komt de bibliotheek woensdag naar buiten met een kindervoorstelling en een filmvertoning. Met Grasshopper en Collectief Dichterbij organiseren we respectievelijk donderdag een rootsavond en vrijdag Comedy vs. Poetry.”

“Zaterdag maken we samen met het jong geweld van Broei.On een vervolg op het watertorenfestival uit 2012. Van ’s middags tot ’s avonds passeren er in het laadruim tal van artiesten, van tangomuzikanten over Kunstbendedeelnemers tot singer-songwriters. Zondag sluiten we af met een optreden van harmonie De Xaverianen en de Boeren van Turnhout op de kade naast het schip.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio