© Wouter Adriaensen

Arab Cartoon Festival verbindt culturen

Vanavond opent in de Warande het Arab Cartoon Festival. Een van de organisatoren is de Syriër Ali Nazir Ali, die ondertussen een jaar in Turnhout verblijft.

In het BIN, toen nog gevestigd in het voormalige Zelliencomplex, organiseerde Ali poëzie-avonden. Tijdens zo’n avond in Tilburg ontmoette hij Gitte Keymeulen. Samen vormen ze nu vzw Omnes. “Daarmee willen we evenementen promoten die culturen met elkaar verbinden”, vertelt Gitte. Hun eerste project is het Arab Cartoon Festival. “We tonen werken van zestien verschillende cartoonisten uit elf oosterse landen.”

Het Arab Cartoon Festival is overigens meer dan enkel een expo. “We tonen filmpjes met de verhalen van negen Arabische cartoonisten. Tijdens de openingsavond wordt in de Tuinzaal van de Warande ‘Freedom Hospital’ voorgesteld, de eerste Syrische strip over de burgeroorlog. TEDx-spreker en social media cartoonist Omdar Abdallat deelt zijn ervaringen met het publiek. En op zaterdag 14 en zondag 22 mei, de laatste dag van de tentoonstelling, worden films vertoond in aanwezigheid van de regisseurs.”

Lees het hele verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen – editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio