Prijs voor ontlenen Blue-bikes daalt tot één euro

Foto: Patrick Hattori

Prijs voor ontlenen Blue-bikes daalt tot één euro

Print
Turnhout - Dankzij Vlaamse en stedelijke steun kost het gebruik van een Blue-bike nog maar één euro in plaats van drie. Stad Turnhout hoopt zo het aantal ontleningen te verdubbelen.

Vorig jaar maakten 587 bezoekers van Turnhout gebruik van een van de Blue-bike, de fietsen die ze aan het station kunnen ontlenen om tot hun eindbestemming te geraken. Nu de stad instapt in het derdebetalerssysteem van Blue-mobility, daalt de prijs voor een ritje van drie euro naar één euro.

“We willen de volgende jaren meer mensen op de fiets krijgen”, zegt schepen van Mobiliteit Marc Boogers (Groen). “Ook voor bezoekers van onze stad vinden we duurzame verplaatsingen erg belangrijk. Met het verlagen van het tarief per rit willen we hen een duwtje in de rug geven. We hopen het aantal ontleningen op jaarbasis minstens te verdubbelen.”

Bedrijven die een abonnement van tien euro per jaar nemen, worden bereikbaarder voor wie het openbaar vervoer gebruikt. Stad Turnhout geeft twintig zulke abonnementen weg aan 1 euro per stuk. Deelnemen aan de wedstrijd kan tot 31 mei 2016 via www.turnhout.be/bluebike

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio