© Technico Kajak Club

Leer kajakken op de vaart

TKC Technico Kajak Club biedt vanaf april een initiatiereeks ‘Start to kayak’ aan. Met 170 leden is het nu al een van de grootste Belgische clubs.

Wouter Adriaensen

Woensdag 6 april start TKC met een tien weken lange lessenreeks voor beginners. “We brengen hen de basistechnieken op een speelse manier bij. Denk bijvoorbeeld aan in- en uitstappen, rechtdoor varen en de juiste houding. Na de tien lessen zouden de deelnemers vlot hun A kajak brevet moeten kunnen halen. Vanaf dan mogen ze zelf varen.”

Kajak blijkt een laagdrempelige sport: geïnteresseerden moeten enkel 25 meter kunnen zwemmen en kledij meenemen die nat mag worden. Zo trekt de club ook heel wat jongeren aan. Thomas Van Ranst is in september begonnen met kajakken. “Een van mijn vrienden wou het doen en wij zijn meegekomen. Ik wist niet eens dat er zoiets bestond als kajakpolo. Ik vind het plezant omdat het een watersport is. Het zal wel makkelijker zijn als de beginners samen van start gaan, dan kunnen ze in groep les krijgen in plaats van apart.”

Lees het hele verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen – editie Kempen

Tips om te Doen!