Ontdek het Magazijn van de Sint

Foto: Stad Turnhout

Ontdek het Magazijn van de Sint

Print
Turnhout - Vandaag komt Sinterklaas aan aan de Nieuwe Kaai. De vooruitgestuurde hulppieten hebben zijn Magazijn in de Patersstraat al helemaal ingericht.

Wie een kleurrijke tekening heeft gemaakt voor de Sint, kan die vanavond bij zijn of haar schoentje leggen. De Turnhoutse kindjes hebben nog meer geluk: zij kunnen hun kunstwerk zelf gaan afgeven aan Sinterklaas en zijn pieten. Die nemen namelijk hun intrek in hun magazijn in de Patersstraat.

Dat gebeurt vandaag na hun aankomst per boot aan de Nieuwe Kaai. “Daar wordt de Sint opgewacht door zijn schimmel”, vertelt Nik Tuytelaers van Toerisme Turnhout vzw. “Voor de kinderen zijn er warme choco, een speelgoedje en een snoepzak en er wordt zelfs een chocoladen Sint van bijna één meter hoog verloot. Per stoet gaat het naar de Grote Markt, waar Sinterklaas en zijn pieten verwelkomd worden met een grootse show.”

Zaterdag 21 november komt de Sint omstreeks 14u aan aan de Nieuwe Kaai. Het Magazijn van de Sint is nog tot 28 november open op woensdag van 14u tot 17u en zaterdag van 10u tot 12u en van 14u tot 17u. 

Lees het hele verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen – editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio