Koek herneemt op geheime locatie

Foto: Sven Van Gestel

Koek herneemt op geheime locatie

Print
Turnhout - De komende twee weekends herneemt Inge Van Gestel haar theaterproject Koek op een geheime locatie in het Turnhoutse centrum. “We bakken gewoon samen een koek.”

Koek vertelt het verhaal van de familie Coppens, voormalige eigenaars van peperkoekfabriek Van Deun - Poppeliers in de Spoorwegstraat. De ouders kwamen in december 1963 om het leven toen ze terugkeerden van een Sinterklaasfeest. Ze lieten vier kinderen achter. Voor de voorstelling wordt het publiek opgetrommeld om door te gaan met bakken.

“De clandestiene peperkoekfabriek is een metafoor voor onze diepste verlangens”, vertelt Inge. “Die leg je ook niet zomaar op tafel, je houdt liever vast aan het bekende. Maar uiteindelijk moet je je eigen leven kneden. De voorstelling gaat over vastzitten en losbreken.” 

Wie Koek mee wil beleven, kan dat op zaterdag 18, zondag 19, zaterdag 25 en zondag 26 april, telkens om om 14u, 17u en 20u15. De geheime locatie bevindt zich binnen wandelafstand van de Warande. Vertellers brengen er u tijdens een rondleiding door de stad naartoe. Tickets kunnen besteld worden via www.warande.be of telefonisch via 014 41 94 94. 

Lees het hele verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen – editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio