© MOOOV

Gluckauf met Bart Slegers in Utopolis

Dinsdag 3 maart wordt Gluckauf, een film over de Nederlands-Limburgse mijnen, exclusief vertoond in Utopolis Turnhout. Hoofdrolspeler Bart Slegers, die lange tijd in Turnhout woonde, zal daarbij aanwezig zijn.

Wouter Adriaensen

Met “Gluckauf” wensten de Nederlands-Limburgse mijnwerkers elkaar in lang vervlogen tijden een behouden bovengrondse terugkeer. Ondertussen herinnert slechts een enkele afgetakelde lift in het troosteloze licht glooiende Limburgse landschap aan het bedrijvige mijnbouwverleden. De jonge regisseur Remy van Heugten is uit de buurt en maakte een film die in Nederland beschreven werd als authentiek en aangrijpend.

Hoofdrolspeler in de film is Bart Slegers. Hij werd geboren in Enschede, verhuisde als zesjarige naar Turnhout en studeerde aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen. Hij speelt vooral in het Nederlandse theater maar het grote publiek kent hem waarschijnlijk als Patrick Coene uit Sedes & Belli. Dinsdag stelt MOOOV Glcukauf exclusief voor aan het grote publiek in aanwezigheid van Bart Slegers.

Exclusieve vertoning Gluckauf, dinsdag 3 maart, 20u, Utopolis, Graatakker 99, Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio