© TTSY

Glutenvrij naar de frituur

De vraag naar glutenvrije producten en eetadresjes neemt steeds maar toe. In Ekeren is er nu een adres bijgekomen waar ze met een gerust hart kunnen eten.

Tim TSyen

Alsmaar meer mensen willen gluten uit hun dieet bannen of zijn hiertoe verplicht omdat coeliakie of glutenintolerantie bij hen is vastgesteld.

Mensen met coeliakie kunnen geen gluten verdragen. Gluten is een eiwit dat voorkomt in veel graansoorten zoals ondermeer tarwe, rogge en gerst. Gluten zijn terug te vinden in voedingsmiddelen zoals brood, bouillons, sauzen, ... Een bezoek aan een frituur wordt dan al snel moeilijk omdat in vrijwel alle snacks ook gluten zitten of gebakken worden in hetzelfde vet. Frituur ’t Fritmieke op het Ekerse Kristus-Koningplein wil zijn klanten die op zoek zijn naar glutenvrije snacks van dienst zijn en heeft sinds kort 5 snacks op zijn kaart staan.

Eigenaar Joeri Peeters : “ We zijn met het glutenvrij aanbod gestart op vraag van onze klanten. We hadden al regelmatig de vraag gekregen of we iets glutenvrij hadden, maar we konden deze klanten niet verder helpen, ondermeer omdat we ook niet wisten waar we dit konden verkrijgen Een van onze vaste klanten had wel glutenvrije curryworsten gevonden en via haar zijn we dan in contact gekomen met VA Foods, een Nederlandse firma gespecialiseerd in glutenvrije zaken. We hebben daarmee rond de tafel gezeten en hebben direct besloten om met vijf glutenvrije snacks te starten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners