Kleine natuurgebieden dreigen droog te vallen

Foto: TTSY

SP.A wandelt voor behoud subsidies

Kleine natuurgebieden dreigen droog te vallen

Print
Ekeren - Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) wil de steun vanuit Vlaanderen voor kleinere natuurgebieden afbouwen. Ondermeer de Ekerse Oude Landen en de Bospolder dreigen daar het slachtoffer van te worden.

Schauvliege wil haar middelen meer gaan gebruiken voor grotere natuurgebieden.  Gebieden die kleiner zijn dan tien hectare of die eigendom zijn van lokale overheden of derden, lopen de kans om hun Vlaamse steun te verliezen.

De Oude Landen en de Bospolder in Ekeren worden al jaren onderhouden door Natuurpunt.  De lokale afdelingen van SPA vrezen dat door de bezuinigingsacties van minister Schauvliege, Natuurpunt niet meer voldoende werkingsmiddelen gaat hebben om dit werk voort te zetten.

Ekers raadslid Karl Simons: “Natuurpunt verricht al jaren zeer goed werk hier. Ze creëren terug de juiste condities om dier en plantensoorten die verdwenen waren terug te doen keren. Wij vinden dat groene plekken zoals de Oude Landen en de Bospolder geen middelen moeten verliezen, maar dat er juist groen bij moet komen.”

Om hun woorden kracht bij te zetten organiseerde SPA Ekeren een korte wandeling door de Oude Landen. Ze werden hierbij vergezeld door raadsleden uit andere districten, onder andere uit Deurne en Berchem. Want ook in hun districten zijn er kleinere natuurgebieden die hun steun dreigen mis te lopen door de nieuwe maatregel.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio