© Tim T'Syen

In de ban van de gans

De Lustige Gans duikt overal op in het straatbeeld en op het Kristus-Koning plein worden de eerste voorbereidingen getroffen. Het mag duidelijk zijn, morgen, 22 februari, krijgt Ekeren een nieuwe koning.

Tim TSyen

Voor de negende keer rijdt De Lustige Gans uit en er zal weer hevig gestreden worden voor de kop van de gans. Vroeg in de ochtend komen de ruiters bijeen om samen zoals de traditie het wil een stevig ontbijt van spek met eieren te nemen. Daarna worden de paarden opgetuigd en vertrekt de stoet met 25 ruiters door de straten van Ekeren, met de nodige stops onderweg. Rond de middag wordt de huidige koning, Luc Peeraer, uitgehaald op de boerderij Ter Schriek. Hij zal de aanwezigen trakteren op pekesstoemp, worst en bijhorende drank.

Rond 15.00 uur komt de bonte stoet aan op het Kristus Koningplein. Nadat de koning voor de eerste keer onder de galg zal rijden, zal hij kroon en mantel moeten afleggen en kan de strijd beginnen. De beslissing wordt verwacht rond 17.00h. Dan zal geweten zijn wie de negende koning van De Lustige Gans wordt.

Iedereen kan de ruiters komen aanmoedigen of genieten van de sfeer op het plein. Na de kroning wordt de overwinning verder gevierd in de Akerzaal achter het Ekers Hof. Iedereen is er welkom, de inkom is gratis.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio