Sint-Vincentschool wil niet in de kou blijven staan

Annie Declerq, Nina Van Aelst, Marijke Baum, Wendy Vermeulen, Amerilys Kenis, Els Van Bouwel, Annelies Backx, Jolien Lenaerts, Sofie Anthonissen, Hilde Maes, Marina Vanpoucke, Koen Mermans, Hilde Staal, Gitta De Landtsheer, Lydia De Prest, Wendy Adriaenssens, Karin De Bruyn, Dirk Vranken uit de Sint-Vincentschool Ekeren-Leugenberg. Foto: Dirk Vranken

Sint-Vincentschool wil niet in de kou blijven staan

Print
Ekeren - De directie en verschillende leerkrachten van de Sint-Vincentschool Ekeren – Leugenberg hielden op deze stakingsdag een korte actie. Ze riepen minister Crevits op om hen niet in de kou te laten staan en werk te maken van een warme basisschool.

“Het lerarentekort dreigt de volgende jaren nog groter te worden.   Jonge leerkrachten hebben een duidelijke toekomst nodig op school.  Oudere leraren hebben een concreet loopbaanplan nodig.” Klinkt het bij de betrokken leerkrachten.  “ Zo kan iedereen met volle goesting aan de slag en aan het werk blijven.”

Ook het gebrek aan middelen willen ze aankaarten.  “Maatschappelijke vragen voor de basisschool nemen steeds toe.  We willen en kunnen daar antwoorden op geven, maar daar zijn middelen voor nodig.  Halftijdse bezetting van het secretariaat en een deeltijdse zorgcoördinator is echt te weinig.  Onze kinderen en ouders verdienen meer hulp.  Technische innovatie is absoluut nodig, maar met 197 euro per jaar voor ICT redden we het op school niet. Sommige directeurs worden daarenboven persoonlijk gestraft.  Omdat ze dit schooljaar net geen 180 leerlingen op school hebben, moeten ze maandelijks 150 euro loon afgeven.  Dit is toch gewoon oneerlijk?

“We krijgen warme schouderklopjes van ouders en kinderen.  Als de overheid zorgt voor een warme jas vol ondersteuning, komen we samen de winter wel door. “ besluiten ze.

 

 

 

 

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio