Leal (18) scoort meteen op eerste dag voor KV

De nieuwe aanwinst Randall Leal zal spelen met het rugnummer 8 Foto: Daniel Geeraerts

Leal (18) scoort meteen op eerste dag voor KV

Print
De transfermarkt in België is alweer een tijdje gesloten maar toch blijft KV Mechelen zich versterken. Randall Leal, een 18-jarige jeugdinternational uit Costa Rica, tekende dinsdagavond een contract tot 2017. Eerder die dag scoorde Leal al zijn eerste twee goals voor KV

Wie Randall Leal voor het eerst aan het werk wilde zien in het shirt van KV Mechelen, moest dinsdagmiddag aan het kunstgrasveld van De Nekker zijn. Daar speelde het Costa Ricaanse talentje mee in een oefenpot tegen een selectie van Bosnische spelers. Leal, die als rechtsbuiten speelde, maakte een uitstekende beurt en scoorde na de rust twee doelpunten. KV won de wedstrijd uiteindelijk met 6-0 met Rits, Wolski en Verdier (2x) als andere doelpuntenmakers.

Na zijn geslaagde debuut trok Leal meteen naar het stadion van KV om er zijn handtekening te zetten onder een contract tot 2017. De Costa Ricaan verbrak eerder zijn contract bij Belén FC in zijn thuisland en komt dus over als een vrije speler. KV ziet de kleine vinnige winger in de eerste plaats als een optie voor de toekomst maar het valt niet uit te sluiten dat Leal dit seizoen in playoff 2 al een eerste kennismaking mag maken met de Belgische competitie.

 

Meer voetbalnieuws