Gers Pardoel is blikvanger op elfde editie Swingin' Hulsen

Print
Balen - In het Balense gehucht Hulsen wordt deze week alles klaargezet voor Swingin' Hulsen. Blikvanger voor de elfde editie is de immens populaire Gers Pardoel.

Swingin' Hulsen is in elf jaar tijd uitgegroeid tot een vaste waarde op de evenementenkalender. Ook dit jaar staat er heel wat moois op de affiche. Zo staan er vrijdag opnieuw drie tribute-bands op het programma. "Op vraag van ons publiek is de Tribute Night terug van weggeweest", vertellen organisatoren Patrick Claes, Dirk Van Gestel en Marleen Taelemans. "Ook nu kiezen we voor drie toppers. Het zijn niet zomaar covergroepjes, maar bands die het origineel evenaren. Dit jaar gaat het om Letz Zeppelin, die alle klassiekers van Led Zeppelin speelt, Toe Maar (Doe Maar-tributeband) en Bryan Adams Tribute DK." 

Op zaterdag zijn de optredens gratis en mikt de affiche op een breed publiek. De grote blikvanger is Gers Pardoel, die mede dankzij zijn optreden op het televisieprogramma Liefde voor Muziek ook in Vlaanderen immens populair is. "Hij speelt op Swingin' Hulsen een exclusief concert voor de Kempen deze zomer", zeggen de organisatoren. "Heel wat festivals in de buurt hebben achter hem gevist, maar wij hadden beet. We hebben ook veel reacties gekregen toen we zijn komst bekend maakten." Andere namen voor zaterdag zijn Stavast, de groep van Marco Roelofs (ex-Heideroosjes) en The Skadillacs.  

De opstelling van het festival is zo goed als hetzelfde als vorig jaar. "Wel hebben we dit jaar een aparte zithoek voorzien voor festivalgangers die graag rustig genieten van een optreden", zeggen Patrick, Dirk en Marleen. Swingin' Hulsen vindt plaats op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus op het kerkplein van Balen-Hulsen. Tickets voor vrijdag kosten 12 euro in voorverkoop en 17 euro aan de kassa. Zaterdag is de toegang gratis.

Meer info op www.swinginhulsen.be.   

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio