Internationaal gezelschap bezoekt De Bosmier

Foto: Tommy Maes

Internationaal gezelschap bezoekt De Bosmier

Print
Balen - 65 kinderen uit Spanje, Finland, Roemenië en Griekenland zijn deze week voor een Erasmus+-project in de Kempen. Donderdag bezochten ze partnerschool De Bosmier in Balen. 's Avonds bleven de kinderen eten bij gastgezinnen.

Gemeentelijke Basisschool De Bosmier uit Balen neemt momenteel deel aan een Europees Erasmus+-uitwisselingsproject met scholen uit Spanje, Finland, Roemenië, Griekenland en Ierland. In het kader van dat project verblijven vijfenveertig Spaanse, zeven Finse, zes Roemeense en zeven Griekse kinderen deze week in de Kempen, samen met veertien leerkrachten uit de vijf partnerlanden. 

"Het uitwisselingsproject loopt drie jaar en is vorig jaar van start gegaan. Toen vond de internationale week plaats in onze Spaanse partnerschool", zegt directrice Greet Snoeckx van de Bosmier. "De zes scholen werken samen rond het thema cultuur. Zo willen we tegen volgend jaar een musical uitwerken waarin de cultuur van elk land aan bod komt." 

Donderdag brachten de leerlingen een bezoek aan de Balense school, waar ze samen met Balense leerlingen deelnamen aan activiteiten zoals een wandelzoektocht in het bos, sport en spel, een quiz en een rondleiding op de school en de zintuigentuin. Na school bezochten de kinderen hun gastgezin voor het avondeten en een activiteit. De rest van de week staan vooral uitstappen op het programma, onder meer naar Bobbejaanland, de Antwerpse Zoo en Sunparks Kempense Meren. 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio