© Tommy Maes

Dertien windhonden vinden tijdelijk onderkomen na woningbrand

Een kortsluiting heeft zondagnacht brand veroorzaakt in de woonkamer van een woning in de Populierenstraat in Balen-Wezel. Voor de dertien windhonden is er intussen al tijdelijke opvang.

Tommy Maes

Brigitte Van Liefferinge en haar man Dimitri Peeters uit Balen-Wezel vangen met hun vereniging Hondenpootjes in Nood Spaanse windhonden op in afwachting van een adoptie. De nacht van zondag op maandag werden ze opgeschrikt door een brand in de woonkamer. "Dimitri was al gaan slapen, maar ik was nog even bezig op de computer", vertelt Brigitte. "Plots merkte ik een hevige rookvorming in de woonkamer. Toen ik ging kijken wat er aan hand was, zag ik dat de sofa in brand stond. Ik maakte meteen mijn man wakker. Hij probeerde de brand nog te blussen, terwijl ik de honden in veiligheid bracht."

Op het moment van de brand verbleven er zo'n dertien honden in de woonkamer. De nacht zelf al werd al naarstig gezocht naar opvang. "We konden de honden met dit weer moeilijk in de tuin of in de aanhangwagen laten slapen", zegt Brigitte. "Via wakkere Facebookvrienden uit Nederland geraakten we snel aan een opvangplaats. We hebben de windhonden tijdelijk kunnen onderbrengen op een locatie in Nederland."

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - Editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio