Verjaardagsweekend en kunsttentoonstelling in Gerheide

Foto: Tommy Maes

Verjaardagsweekend en kunsttentoonstelling in Gerheide

Print
Balen - De Balense parochie Gerheide bestaat 50 jaar en dat wordt dit weekend gevierd. Daarnaast houdt KuBA haar eerste tentoonstelling.

De werkgroep Bruisend Graan organiseert dit weekend allerhande activiteiten voor de vijftigste verjaardag van de parochie Gerheide. Het gaat om een rockavond op vrijdag en een fuif en een inschattingstijdrit op zaterdag. Bij dat laatste moeten de deelnemers zelf inschatten hoeveel tijd ze nodig hebben om een parcours te rijden. Op zondag is er een familienamiddag. Alles vindt plaats in en rond het parochiecentrum van Gerheide.

Tijdens het feestweekend loopt in de kerk van Gerheide de eerste tentoonstelling van KuBa (Kunstkring Balen). Dat is een kersvers opgerichte vereniging voor kunstenaars in Balen. Tijdens de expo tonen niet minder dan 31 Balense kunstenaars zaterdag en zondag hun werk. Verschillende vormen van beeldende kunst komen aan bod, zoals schilderkunst, aquarel, fotografie, letterkappen in steen, etsen, textielkunst, illustratie, old steel art, dichtkunst en juweelontwerp.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio