Brandweer rukt uit voor incident bij Nyrstar

Foto: Tommy Maes

Brandweer rukt uit voor incident bij Nyrstar

Print
Balen - Bij zinksmelterij Nyrstar in Balen moest brandweerzone Kempen zaterdagavond te hulp komen om een incident in de zinkhallen onder controle te krijgen. Volgens de directie van het bedrijf ging het om een beperkt incident dat geen gevolgen had op werknemers en productie.

Brandweerzone Kempen rukte zaterdagavond massaal uit naar zinkbedrijf Nyrstar in Balen. De korpsafdelingen van Balen, Mol en Geel kwamen ter plaatse om de interne bedrijfsbrandweer te assisteren bij een incident in de zinkhallen. Daar gebeurt de laatste stap van het zinkproductieproces op de Balense site. 

"Het ging niet om een brand, maar om een beperkt incident", zegt Fabienne Buvens, woordvoerder van Nyrstar Balen. "In enkele celbakken op de afdeling was er sprake van opploppende vlammetjes van zo'n 5 cm. Onze interne brandweer had assistentie nodig van de externe brandweerdiensten. Ondertussen is alles onder controle. Vannacht doen we al een gecontroleerde herstart van de afdeling. Er is ook niemand gewond geraakt." 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio