TISP blijft zeker woensdag nog gesloten na brand

Foto: Tommy Maes

TISP blijft zeker woensdag nog gesloten na brand

Print
Mol - Het Technisch Instituut Sint-Paulus (TISP) in Mol blijft woensdag zeker nog gesloten na de brand van maandag. De school wil eerst de beschadigde dakleien van het getroffen werkhuis verwijderen, omdat ze asbest bevatten.

Maandagnamiddag heeft het gebrand in de zoldering van een werkhuis op het TISP. De beschadigde dakplaten bevatten asbest en moeten worden verwijderd. “Zolang de beschadigde platen niet zijn verwijderd, zijn er dus geen activiteiten op school”, zegt directeur Stef Meynendonckx. 

“We willen niet spelen met het leven van onze leerlingen. Mogelijk is de school ook donderdag gesloten, maar we bekijken de situatie van dag tot dag. In ieder geval houden we de leerlingen en hun ouders op de hoogte, onder meer via de website.” 

De brandschade bleef beperkt tot het werkhuis Mechanica en het magazijn. De andere werkhuizen bleven gevrijwaard van schade. Dinsdag onderzocht een gespecialiseerde firma waar er precies asbest is vrijgekomen en werden herstellingen aan de elektriciteit uitgevoerd. 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio