© Tommy Maes

Brand vernielt dakverdieping huis

In een herenhuis in Mol-Wezel is zondagavond een zware brand uitgebroken. De bewoners konden het huis tijdig verlaten, maar de schade is enorm.

Tommy Maes

De brand is zondag rond 17.45u ontstaan in een herenhuis in de Platanenlaan in Mol­-Wezel. De bewoners merkten zelf dat er brand was uitgebroken op de zolderverdieping. De brandweer moest massaal uitrukken door de omvang van de brand. De korpsen van Mol en Balen kwamen ter plaatse. “Het vuur verspreidde zich snel, want bij aankomst van de brandweer stond het volledige dak in lichterlaaie. Gelukkig hebben de bewoners de brand op tijd ontdekt, want zo konden ze de woning nog in alle veiligheid verlaten”, vertelt burgemeester Paul Rotthier (CD&V).

Het blussen heeft enkele uren in beslag genomen. De schade van de brand is enorm. Het dak en de hele zolderverdieping zijn volledig vernield. De woning is een tijdlang onbewoonbaar. “De eerste verdieping en de benedenverdieping zijn gevrijwaard gebleven van vuur, maar er is wel veel rook- en waterschade. Er is nog geen zicht op de exacte schade. De bewoners hebben tijdelijk opvang bij familie in de buurt”, zegt Rotthier.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio