Balen investeert 11 miljoen euro in 2016

De gemeente Balen hoopt in 2016 te starten met het fietspadenproject voor Rijsbergdijk-Postelweg. Foto: Tommy Maes

Balen investeert 11 miljoen euro in 2016

Print
Balen - De gemeente Balen maakt in het budget van 2016 11 miljoen euro vrij voor investeringen. Het gaat vooral om rioleringsprojecten en fietspaden.

Zo staan de werkzaamheden op de N136 (Rijsberg-Rijsbergdijk-Postelweg) op het programma, dat onder meer de aanleg van een nieuw fietspad en riolering omvat. Ook het gelijkaardige project op de Steenweg op Leopoldsburg wordt in het budget van 2016 opgenomen. De gemeente kan voor beide projecten wel rekenen op een subsidie van de Vlaamse overheid van 5,4 miljoen euro,  omdat beide wegen gewestwegen zijn.

Ook voor de Meerhoutsebaan, de 1 Mei-laan en Langvennen zijn er rioleringswerkzaamheden gepland. Andere investeringen zijn onder meer de aanleg van een BMX-parcours en een skatepark en de renovatie van het jeugdcentrum op de Biesakker. Voor volgend jaar rekent het Balense gemeentebestuur op 27.457 euro aan inkomsten. De aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting blijft 8% en de opcentiemen op de onroerende voorheffing bedragen net als de vorige jaren 1.400. De gewone uitgaven worden geraamd op 24.865.000 euro. 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio