© Tommy Maes

100 dagen lang enkel water als drank

Willem Kolen uit Balen neemt zich voor om tussen 1 januari en 10 april alleen water te drinken. Wel blijft hij normaal eten, maar frisdrank, bier en wijn mijdt hij 100 dagen. Via Facebook willen al 110 mensen zijn voorbeeld volgen.

Tommy Maes

Honderd dagen frisdrank en alcoholische dranken laten staan en alleen water drinken, dat is het voornemen waarmee Willem ­Kolen het nieuwe jaar wil starten.

“Door een stressvolle periode was ik opvallend veel bijgekomen. Daarom had ik al besloten om meer op mijn eten te letten, met succes. Onlangs hoorde ik op de radio een interview van iemand die honderd dagen geen alcohol had gedronken en zo onder meer acht kilo was afgevallen. In eerste instantie dacht ik hetzelfde te doen, maar uiteindelijk zet ik nog een stap verder”, vertelt Willem Kolen, die wel benadrukt dat het niet om een dieet gaat.

“Ik blijf normaal eten. Het is eigenlijk een gezondheidsexperiment. Ik wil namelijk weten hoe ik me ga voelen. Val ik af? Krijg ik afkickverschijnselen van de suikers en zuren die in frisdrank zitten?”

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - Editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio