Doolhof van 100.000 ballonnen in de maak

Foto: Tommy Maes

Doolhof van 100.000 ballonnen in de maak

Print
Mol - Zo'n 25 ballonkunstenaars zijn op Sunparks in Mol volop bezig aan de constructie van een doolhof van 100.000 ballonnen. Een van hen is Carine Daemen uit Weelde.

Het immense doolhof van 100.000 ballonnen wordt de blikvanger van de Millennium Jam, een congres van mensen die professioneel bezig zijn met ballonnen. Diverse ballonkunstenaars, -goochelaars, en -decorateurs komen volgende week samen op Sunparks Kempense Meren om ideeën en technieken uit te wisselen. Momenteel zijn zo'n 25 enthousiastelingen uit diverse landen bezig met de bouw van het doolhof. Drie dagen blazen en plooien ze gele en oranje ballonnen die samen de muren van het labyrint vormen.

Een van de teamleden is balllondecorateur Carine Daemen uit Weelde (Ravels). “Drie dagen zijn we hier van 9 tot 20u bezig met dit werk. Het is dan de kunst om je polsen niet te forceren. Omdat je constant draaibewegingen maakt met de ballonnen, kan je blessures oplopen. Maar het is zeker heel fijn om hier met collega's zo'n grote constructie te maken. De smaak kreeg ik enkele jaren geleden te pakken, op een van de vorige edities van Millennium Jam. Ik heb ook meegeholpen aan grote constructies op andere ballonevenementen in Spanje en Frankrijk”, vertelt Daemen.

Lees vrijdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - Editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio