Witte leeuwenwelpjes geboren na moeizame bevalling

Foto: Olmense Zoo

Witte leeuwenwelpjes geboren na moeizame bevalling

Print
Balen - In de Olmense Zoo zijn er deze week twee witte leeuwenwelpjes geboren. Ze stellen het intussen goed, maar de bevalling verliep moeizaam.

Leeuwin Mona is deze week in de Olmense Zoo bevallen van twee witte leeuwenwelpjes. Het was een zware bevalling. “Onze verzorgers ontdekten een jong bij leeuwin Mona, die nog bezig was met bevallen. Het jong werd even in de couveuse gelegd zodat het kon opwarmen. Nadien beviel Mona van een tweede jong. Omdat na een tijd de aandacht van Mona weer verzwakte, hebben we ook het tweede welpje in de couveuse gelegd”, vertelt Els Verheyen van de Olmense Zoo.

Ondertussen was leeuwin Mona nog aan het bevallen. “’s Avonds beviel ze nog van een dood jong. We merkten ook dat  Mona veel pijn had. De dag nadien verzwakte ze heel erg. Dinsdagavond haalden we de dierenarts er bij die Mona een injectie gaf om de baarmoeder weer in gang te zetten. Even later beviel ze van een vierde dood jong.” De twee welpjes die de moeizame bevalling overleefden, stellen het ondertussen heel goed. “Uit voorzorg brengen onze verzorgers de kleintjes verder groot met de fles. Ook Mona herstelt intussen goed. Voor haar was het de eerste bevalling”, zegt Els Verheyen. In het wild komen witte leeuwen niet voor wegens het ontbreken van een schutkleur. Ook in gevangenschap zijn ze zeldzaam. 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio