Biesakker is nieuwe stek Balen Open Air

Foto: Tommy Maes

Biesakker is nieuwe stek Balen Open Air

Print
Balen - Het muziekfestival Balen Open Air is vrijdag en zaterdag toe aan zijn derde editie. De nieuwe locatie is de weide van de Biesakker. Headliner is de Hickey Underworld.

Balen Open Air is een eigenzinnig muziekfestival in het centrum van Balen. De organisatie is in handen van Stagerage vzw, een groep enthousiaste Balense twintigers.  "Voor deze derde editie zijn we verhuisd naar een nieuwe stek. De vorige twee jaargangen vonden plaats op het Sint-Andriesplein, maar op die locatie zaten we op onze limiet. Nu hebben we meer ruimte. Bovendien kunnen we hier een tent opzetten, zodat het weer minder een rol speelt", verklaart Evert Mol van Stagerage.

Dit jaar vindt Balen Open Air twee dagen plaats. Vrijdag is er een gratis fuif met dj's. Zaterdag staat in het teken van de gitaar. Als headliner speelt The Hickey Underworld. Daarnaast staan er lokale bands zoals Elephant en Bones To Dust uit Balen op de affiche. "Het zijn wel uiteenlopende bands met een eigen stijl: van stevige hardcore over blues tot meer psychedelische rock. We willen ook vooral lokale bands de kans geven om zich te laten horen. Ook houden we bewust de ticketprijs laag, omdat we in de eerste plaats de mensen van Balen naar hier willen krijgen", zegt Evert Mol.  

Praktisch

Balen Open Air
vrijdag 28 augustus vanaf 21u en zaterdag 29 augustus vanaf 14.30u.
weide Biesakker Balen
Tickets zaterdag kosten 8 euro in vvk, 13 euro aan de kassa
De locatie is de weide aan de Biesakker in Balen. Tickets voor zaterdag kosten 8 euro. Meer info op boa.stagerage.be

Tips om te Doen!