Rock Olmen klaar voor vijfentwintigste editie

Foto: Tommy Maes

Rock Olmen klaar voor vijfentwintigste editie

Print
Balen - Het kerkplein van Olmen-Stotert is vrijdag weer het festivalterrein voor Rock Olmen. Al 25 jaar lang vaart het indierockfestival een eigenzinnige koers.

Rock Olmen is op organisatorisch vlak gegroeid, maar het kleinschalige en gezellige karakter blijft behouden. “Rock Olmen vaart een eigenzinnige koers. We willen in de eerste plaats een gedurfd en vernieuwend festival zijn met zowel aanstormend alternatief talent als enkele gevestigde waarden. Eigenlijk stellen we de affiche samen met groepen die we zelf goed vinden”, zegt mede­-organisator Tim Toelen.

Het festival staat al vijfentwintig jaar lang bekend als een gezellig festival waar je heel wat leuke bands kan ontdekken. In 1991 vond de eerste editie van het festival plaats op het kerkplein van ­Olmen-Stotert, toen nog onder de naam Mini-Rock. “Het festival ontstond als onderdeel van de parochiefeesten van Stotert en is dat eigenlijk nog.  De optredens vonden tijdens de eerste jaren gewoon plaats in een grote tent, maar sinds 1997 is het een openluchtfestival. Tien jaar later veranderde de naam naar Rock Olmen.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio