Spaanse leerlingen brachten een bezoek aan De Bosmier

Foto: Tommy Maes

Spaanse leerlingen brachten een bezoek aan De Bosmier

Print
Balen - Gemeentelijke Basisschool De Bosmier heeft afgelopen week bezoek gekregen van 26 leerlingen van een school uit Spanje. Beide scholen willen hun jaarlijkse uitwisseling blijven doen, ondanks het wegvallen van het Europees scholenproject Comenius.

Zesentwintig kinderen en drie leerkrachten van een school uit het Spaanse Burela  zijn tot vandaag op bezoek in basisschool De Bosmier in Balen. Beide scholen organiseren al geruime tijd jaarlijks een uitwisseling. Het ene jaar gaan leerlingen van De Bosmier naar Spanje en het volgende verblijven de Spaanse kinderen in Balen.

“We zijn in 2008 gestart met de uitwisseling in het licht van scholenproject Comenius. Daarvoor konden we rekenen op Europese subsidies”, vertelt Greet Snoeckx, directrice van De Bosmier. “Die subsidies zijn nu weggevallen, omdat Comenius is gestopt. We dienden wel een dossier in bij opvolger Erasmus+, helaas zonder succes. Toch vinden we het een waardevol project en willen we deze uitwisseling blijven organiseren. Dankzij de steun van de ouders en vrijwilligers is dat dit jaar al gelukt.”

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio