© Tommy Maes

De Orangerie lanceert glutenvrije menukaart

Brasserie De Orangerie in Balen start woensdag met een glutenvrije menukaart. Sous-chef Nicolas Petit, die zelf een glutenintolerantie heeft, werkte samen met de chef een aantal glutenvrije gerechten uit.

Tommy Maes

Gluten zijn een groep eiwitten die deel uitmaken van tarweproducten. Sommige mensen hebben last van een glutenintoleratie, waardoor hun darmen worden aangetast en onder andere geen vitaminen en andere voedingsstoffen meer kunnen opnemen. Nicolas Petit (28), souschef van Brasserie De Orangerie in Balen, vernam vijf jaar geleden dat hij lijdt aan een glutenintolerantie. "Ik werd zwaar ziek en verloor in een maand tijd vijftien kilogram.Toen pas stelden de dokters de diagnose.Na een half jaar waren alle symptomen verdwenen. Wel moet ik voortaan een strikt glutenvrij dieet volgen", zegt de kok.

Van zaakvoerders Dave Pelemans, Kris Belmans en Erika Heylbroeck mocht Nicolas een aantal glutenvrije gerechten uitwerken, die voortaan deel uitmaken van een speciale glutenvrije menukaart. "Voor bepaalde gerechten moest ik wel zoeken naar een goed resultaat. Zo heb ik bijvoorbeeld enkele keren moeten experimenteren om een krokante glutenvrije aardappelkroket te maken", verklapt de jongeman. Om kruisvervuiling te voorkomen, worden de glutenvrije gerechten apart voorbereid en klaargemaakt.

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - Editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio