© Tommy Maes

Slagerij Vercammen uit Olmen krijgt Handmade in Belgium-label

Slagerij Vercammen in Olmen krijgt van Unizo het Handmade in Belgium-label. Ruim 80% van de producten die de slagerszaak verkoopt, is van eigen makelij. Slager Guy Vercammen zoekt ook constant naar nieuwe recepten.

Tommy Maes

Guy Vercammen en Leen Adriaenssen namen 17 jaar geleden een slagerszaak aan de Veldstraat in Olmen over toen de eigenaar met pensioen ging. Slagerij Vercammen is sindsdien uitgegroeid tot een winkel met een uitstekende reputatie. Zo kiezen Guy en Leen resoluut voor een ambachtelijke aanpak. "Ruim 80 procent van de producten die we in onze winkel verkopen, maken we zelf. Eigenlijk zijn enkel de kazen en de salami's niet zelfgemaakt. Al de rest, van charcuterie tot salades en bereide gerechten, is van eigen makelij", zeggen Guy en Leen.

Voor de ambachtelijke bereidingen krijgt Slagerij Vercammen nu een Handmade in Belgium (HIB) label van zelfstandigenorganisatie Unizo. "Het is een bekroning van ons werk. Maar het belangrijkste is dat de klanten tevreden zijn. Het vlees en de charcuterie worden hier in het atelier bereid. Zo komen dagelijks runder- en varkenskwartieren binnen, die ik dan zelf verder verwerk. Zo rook of kook ik de hammen nog altijd zelf, wat tegenwoordig niet zo veel meer voorkomt. Dat vergt natuurlijk veel investeringen en het zijn ook lange uren, maar dat heb ik er voor over", vertelt Guy.

*******Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen – editie Kempen ******

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio