© architectenbureau Ceulemans-Engelen

Noodcontainers gemeentelijke basisschool weg in 2018

De gemeentelijke basisschool De Klinker zal volgend schooljaar starten met de langverwachte verbouwingen. De tijdelijke containerklassen, die ondertussen al 25 jaar in het gemeentepark staan, zouden in 2018 verdwenen moeten zijn.

Tom De Noël

"Het subsidiedossier is in december 2014 goedgekeurd door Agion (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, red). In 2015 zijn de architecten (Ceulemans-Engelen), in samenspraak met directie en gemeente, een heel jaar bezig geweest met het ontwerpdossier dat eind 2015 moest ingediend worden bij datzelfde Agion," vertelt schepen van onderwijs Kristof Van de Velde (N-VA).

De start van de renovatie- en nieuwbouwwerken is nu voorzien in november 2016. Die zouden afgerond moeten zijn tegen juni 2018. "Het hoofddoel is om de vier containerklassen, die al 25 jaar in het park staan, te laten verdwijnen en op te nemen in het gebouw. Tegelijkertijd wordt het oude schoolgebouw, tegen de straatkant, afgebroken en worden ook deze vier klassen in het vernieuwde schoolgebouw opgenomen," licht schepen van ruimtelijke ordening Walter Kiebooms (N-VA) t

"Het recentste gebouw, naast de gemeentelijke sporthal Ter Smisse, dat dateert uit de jaren tachtig, wordt een gebouw met twee even hoge vleugels. De vleugel aan de kant van de speelplaats wordt gerenoveerd. Het schrijnwerk wordt vernieuwd en er komt buitenisolatie. Het gedeelte aan de kant van de sporthal wordt gesloopt en twee hoog terug opgebouwd," vertelt Kiebooms.

"Tijdens de renovatiewerken zullen leerlingen en leerkrachten tijdelijk moeten uitwijken naar andere gebouwen binnen de gemeente," zegt Van de Velde. "De aankoop van het Tirolerhof, momenteel nog eigendom van het Sint-Jozefinstituut, biedt allicht mogelijkheden. In het gebouw zijn al klaslokalen aanwezig, daarnaast komen er ook nog modulaire klasunits om de verbouwingen te overbruggen. "Een en ander is uiteraard niet echt luxueus, maar toch voldoende om goed onderwijs te kunnen geven."

Lees het hele artikel morgen (maandag) in Gazet Van Antwerpen - editie zuid.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio