© Archiefbeeld DV

Chauffeur zonder rijbewijs en zonder verzekering geklist na dolle achtervolging

Een 28-jarige Antwerpenaar is woensdagnamiddag opgepakt geworden na een dolle achtervolging tussen Mechelen en Bonheiden. De man was op de vlucht geslagen toen de politie hem aan een controle wou onderwerpen. Uiteindelijk kon hij in Bonheiden worden klemgereden. De man bleek onder invloed van cannabis te zijn en bovendien was zijn niet ingeschreven, niet verzekerd of gekeurd.

Theo Derkinderen

Woensdagnamiddag wou een politiepatrouille een auto met een reproductienummerplaat controleren aan de E. Tinellaan. Toen de bestuurder in de gaten kreeg dat de politie hem aan de kant wou zetten, duwde hij zijn gaspedaal diep in. Tegen hoge snelheid ging het richting N15. De automobilist negeerde onder meer een rood verkeerslicht op het kruispunt van de Spuibeekstraat met Plattebeekstraat, reed over het fietspad om een file te ontwijken en haalde andere auto's op plaatsen waar dat absoluut verboden is.

Via de Mechelsesteenweg raasde het voertuig tegen hoge snelheid richting het centrum van Bonheiden. Ondertussen had de Mechelse politie ook de interventieploegen van Bodukap op de hoogte gebracht. Vlakbij het kerkhof van Bonheiden draaide de Antwerpenaar een woonwijk in. De achtervolgende politiemensen kenden de regio heel goed en waren er vrijwel zeker van dat hij aan de Tuytgenlaan zou uitkomen. Daar probeerde de dolle chauffeur nog te ontkomen maar hij werd klemgereden door een politiewagen. Daarbij raakten zowel zijn auto als het politievoertuig beschadigd.

De chauffeur werd gearresteerd. Vrij snel werd ook duidelijk waarom op de vlucht was geslagen: zijn auto was niet verzekerd, niet gekeurd en niet ingeschreven. Bovendien beschikte hij niet over een rijbewijs omdat dat was ingetrokken. Daarnaast testte de man ook nog eens positief op cannabis.

Niet alleen werd er een stevig verkeersdossier opgesteld, de politie maakte ook een gerechtelijk proces verbaal op wegens gewapende weerspannigheid tegenover de politiemensen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio