SJI start met grootse bouwplannen begin oktober

Print
Borsbeek - Begin september ondertekenden het schoolbestuur van het Sint-Jozefsinstituut en Scholen van Morgen plechtig het i-DBFM contract voor een groots nieuwbouwproject. De werken starten op 1 oktober.

Scholen van Morgen is een publiek-private samenwerking tussen de Vlaamse overheid enerzijds en AG Real Estate en BNP Paribas Fortis anderzijds. Het programma omvat het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van 200 schoolgebouwen in Vlaanderen. AG Real Estate treedt op als  afgevaardigd bouwheer. Elke School van Morgen is een uniek project, gebaseerd op de lokale noden en visie, en beantwoordt aan alle moderne eisen wat betreft duurzaamheid, comfort en flexibiliteit.  

"De architecten van Licence To Build zorgden voor het ontwerp van het project. Zij zullen starten met de bouw van een polyvalent gebouw van 1000 m² voor de basisschool," vertelt Erik Colman van het Sint-Jozefinstituut. "In het gebouw in de basisschool komt er een refter en turnzaal. Voor ons secundair onderwijs komt er een volledig nieuw schoolgebouw van 7000 m². Daarnaast zal er ook een open speelplaats van 3300 m², een fietsenstalling van 578 m² en een beprkte parkeerruimte bijkomen," vertelt Erik.

Het project zal worden uitgevoerd door de aannemers Kumpen, Cordeel en Willemen. "De aannemers starten vanaf 1 oktober met de bouw van de secundaire school. Vanaf juni 2016 bouwen ze dan ook aan het polyvalent gebouw voor de basisschool."

Het verhuizen van de school naar de nieuwe gebouwen zal pas in maart 2017 plaatsvinden. "Daarna breken de aannemers een bestaand gebouw af en werken zij de omgevingsaanleg af. Eind augustus 2017 zouden de werken afgerond zijn,' klinkt het in de school.

Momenteel bereiden aannemer en school volop de werfinrichting voor, zodat de veiligheid op en rond het schoolterrein ten allen tijde gegarandeerd is en de overlast voor leerlingen, personeel en omwonenden tot een minimum beperkt blijft.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio