OCMW nog geen beslissing over extra opvang asielzoekers

Ann Baele, voorzitster OCMW Foto: Ann-Baele

OCMW nog geen beslissing over extra opvang asielzoekers

Print
Wommelgem - De gemeente heeft met het Fedasil een overeenkomst afgesloten voor een periode van onbepaalde duur voor de opvang van 11 niet-begeleide minderjarige asielzoekers.

De jongeren die in 2014 werden opgevangen waren afkomstig uit Afghanistan, Bangladesh, Sri Lanka, Albanië en Eritrea. In 2015 zijn de jongeren afkomstig van Afghanistan, Eritrea, Soedan, Syrië, Sri Lanka, Albanië.

Tussen het OCMW Wommelgem en het Ministerie van Maatschappelijke Integratie werd in 2000 een overeenkomst afgesloten voor een periode van onbepaalde duur voor de opvang van acht volwassen asielzoekers. In 2013 heeft Fedasil 2 plaatsen opgezegd (koppelplaats). Dat brengt de opvangcapaciteit voor volwassenen op 6 alleenstaande mannen vanaf 1 april 2014.

In 2014 werden mensen afkomstig uit volgende landen opgevangen: Somalië, Sri Lanka, Bangladesh, Marokko, Mali, Oekraïne, Sierra Leone, Turkije, Republiek Djibouti, China. In 2015 zijn ze afkomstig van Somalië, Sri Lanka, Palestina, Afghanistan, Jemen.

"De gemiddelde verblijfsduur in Wommelgem is 1 jaar. Er is 1 persoon reeds 5 jaar in België, 2 personen ongeveer 4 jaar en 2 al 1 jaar. Gezien de huidige situatie onderzoeken wij momenteel of wij onze opvangcapaciteit kunnen uitbreiden, en eventueel bijkomend een gezin kunnen huisvesten, maar daarrond zijn op dit moment nog geen beslissingen genomen," reageert OCMW-voorzitster Ann Baele

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio