Reinhilde Delcourt stelt ten toon in gemeentehuis

Foto: Reinhilde Delcourt

Reinhilde Delcourt stelt ten toon in gemeentehuis

Print
Wommelgem - Nog tot eind september stelt fotografe Reinhilde Delcourt haar werk ten toon in het gemeentehuis van Wommelgem. De fotografe bewerkt zelden haar foto’s. Hoewel ze ooit een cursus Photoshop volgde, zijn de vele uurtjes achter een pc niet aan haar besteed.

Reinhilde Delcourt raakte als kind gefascineerd door de analoge zwart-witfotografie. Haar vader ontwikkelde reeds foto’s in de donkere kamer waar ze een handje mocht toesteken. Zelf nam ze rond haar twintigste al foto’s op een reis naar het toenmalige Joegoslavië. Haar eerste reflexcamera kocht ze in 1993, haar eerste digitale camera in 2009.

In 1992 volgde Reinhilde een avondcursus fotografie, maar door haar shiften als opvoedster moest ze die opleiding vroegtijdig afbreken. Ze is dus eerder autodidact die 'al doende' de kunst meer en meer heeft leren beheersen. De eerste jaren nam ze vooral foto’s van haar kinderen en familie, op haar werk maakte ze regelmatig reportages.

Vier jaar geleden sloot ze zich aan bij fotoclub ‘Kamera 16’. Regelmatig komen de leden samen om foto’s te bespreken, ervaringen uit te wisselen en elkaars vaardigheden aan te scherpen. Aanvankelijk legde Reinhilde zich vooral toe op natuurfotografie. Om gezondheidsredenen werd dat echter steeds moeilijker zodat ze op zoek ging naar nieuwe onderwerpen en uitdagingen, waaronder actie- en avondfotografie.

De toegang is gratis en je kan het werk gaan bekijken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio