Vrijdag 9 augustus om 21 uur beginnen opnieuw duizenden wandelaars aan een heroïsche tocht van 100km met start- en eindpunt in Bornem. De wandelaars (of lopers) krijgen maximaal 24 uur de tijd om deze 50ste Dodentocht tot een goed einde te brengen. Gazet van Antwerpen volgt alles voor u op de voet via www.gva.be/dodentocht.


"Een goeie massage op zondag en maandag kunnen we er weer tegenaan"

Dodentocht Bornem Foto: Joris Herregods

Nederlandse vrienden opnieuw van de partij

"Een goeie massage op zondag en maandag kunnen we er weer tegenaan"

Print
Bornem - Naast de vele Belgen valt jaarlijks ook het grote aantal Nederlanders op aan de start van de Dodentocht. Neem nu Robert, Andy en David, afkomstig uit Alphen-aan-de-Rijn en Gouda. "Als het augustus is, is de drang er om opnieuw de Dodentocht mee te stappen", zeggen ze.

Robert neemt vandaag zijn vierde keer deel aan de Dodentocht, David voor de zevenste keer en Andy spant de kroon met elf deelnames. "De vierdaagse van Nijmegen staat op onze agenda en natuurlijk ook de Dodentocht", zegt Andy. "Ik heb de tocht tien keer na mekaar gestapt. De voorbije drie jaar was ik telkens met vakantie maar nu sta ik hier weer. Eerlijk? Het is een soort verslaving. Als het augustus wordt, begint het te kriebelen om die honderd kilometer van Bornem mee te stappen."

"Na honderd kilometer doen de benen pijn. We zijn met de auto naar Bornem afgezakt maar na de aankomst komt een familielid naar hier en die rijdt met de wagen. Nog zover terug naar Nederland met pijnlijke spieren? Ik doe het niet meer. Gewoon iemand fris achter het stuur en wij lekker rusten in de wagen."

Blijft de vraag hoelang je een deelname aan de Dodentocht blijft voelen. "Het is belangrijk dat je de dag nadien een goeie massage krijgt. Dat de spieren ontspannen", pikt David in. "En een lekkere sauna of een bubbelbad. Gewoon relaxen op zondag. En dan kan je er maandag weer helemaal tegenaan!" (tdk)