Start opleiding wagenbouwer Bloemenstoet

Foto: Tom De Noël

Start opleiding wagenbouwer Bloemenstoet

Print
Wommelgem - Na het succes van vorig jaar organiseert de vzw Vriendenkring Kleine Bloemenstoet opnieuw een opleiding tot wagenbouwer. Op donderdag 21 mei gaat de gratis opleiding door in het lokaal van All Stars Duikclub in Fort 2.

Tijdens deze opleiding leer je hoe een wagentje gemaakt wordt en krijg je voorbeelden te zien. Er wordt gestart bij het ontwerp. Daarna wordt er dieper ingegaan op de effectieve bouw en het afwerken met dahlia’s. De opleiding wordt gegeven door enkele ervaren wagenbouwers, die maar wat graag hun kennis willen delen. Je kan er ook met al je vragen terecht.

Sinds de Kleine Bloemenstoet erkend is als cultureel immaterieel erfgoed in Vlaanderen, vindt de Vriendenkring Kleine Bloemenstoet het eens zo belangrijk om deze waardevolle traditie in stand te houden. Met de opleiding tot wagenbouwer willen ze nieuwe inwoners de kans geven om de Kleine Bloemenstoet te leren kennen. Ook doorgewinterde deelnemers krijgen zo de mogelijkheid om nog vragen te stellen. Kortom, alle geïnteresseerden zijn welkom.

Geïntresseerden sturen best een mailtje met je naam en het aantal aanwezigen naar kleine.bloemenstoet@gmail.be. Ook vragen over het evenement of specifiek over het bouwen van een wagentje mag je op voorhand mailen.

Meer info
kleine.bloemenstoet@gmail.com
www.kleinebloemenstoet.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio