Viking verkoopt stickers aan kruispunten

Print

Voorzitter Johan Leeman en zijn team vrijwilligers. Foto: Tom De Noël

Borsbeek / Wommelgem - Vandaag stond er aan het kruispunt van de Herentalsebaan en de Autolei tussen de vrijwilligers van het Rode Kruis een Viking mee stickers te verkopen. De voorzitter van de Rode Kruis afdeling Wommelgem Borsbeek nam het initiatief om zich in een warm pak en helm te steken en zich als Viking op het kruispunt te zetten.

"Het is momenteel wel redelijk zweten in de outfit,' vertelt voorzitter Johan Leeman. "We hopen zoals andere jaren rond de 9000 stickers te verkopen op verschillende kruispunten in Borsbeek en Wommelgem. De opbrengsten van de stickers zijn onze enige financiële middelen die we krijgen. Hiermee betalen we opleidingen, onze uitrusting, het wagenpark en ook de medicijnen," zegt Johan.

Vijftig vrijwilligers
"Er zijn hier vrijwilligers bij die deze ochtend om 7 uur stonden en nu, tien uur later, er nog steed staan mits 2 kleine pauzes." Je kan Johan en zijn twintigtal vrijwilligers nog vinden op zaterdag 25 april van 9 tot 20 uur aan het kruispunt van de Carrefour en ter hoogte van de winkel Crollet en Pitaverne. "In totaal zijn er heel dit weekend 50 vrijwilligers die zich inzetten voor onze afdeling. Uiteraard wil ik hen bedanken voor hun inzet en ook de mensen die op de kruispunten hun sticker kopen mogen we zeker niet vergeten," zegt de voorzitter trots.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio