Zangeres Sofie Van Limbergen staat op het podium met grote namen

Foto: Tom De Noël

Zangeres Sofie Van Limbergen staat op het podium met grote namen

Print
Borsbeek - Sofie Van Limbergen (37) uit Borsbeek kreeg de kans van Make-A-Wish Vlaanderen om een eigen lied te componeren naar aanleiding van hun 25-jarige bestaan.

“Ik zing al twintig jaar en heb een zang- en acteeropleiding gevolgd bij  theatergroep Bert Leysenkring in Balen”, vertelt een trotse Sofie wanneer we haar ontmoeten. Haar artiestennaam Shi verwijst naar haar geboorteland Zuid-Korea, maar ze groeide wel op in een Vlaams gezin in Borsbeek. “Ik was halve finaliste tijdens Idool 2003 en stond in de kwartfinale tijdens Idool 2004 en Idool 2005. Omdat ik niet graag stilzit, nam ik nadien deel aan X-factor”, zegt Sofie. Hierin stootte ze door tot de groep van de twintig meest beloftevolle talenten in haar categorie. “Ondertussen heb ik in eigen beheer een single en een cd uitgebracht, en nog een single in samenwerking met een andere artiest.”

Sinds vorig jaar heeft Sofie ononderbroken gewerkt aan haar recentste project Wish. Dat is de naam van haar nieuwe single, die ze speciaal voor de 25ste verjaardag van Make-A-Wish België-Vlaanderen schreef. “Iemand vanuit de organisatie kon me via-via vinden en stelden de vraag of ik dat zag zitten. Uiteraard heb ik ja gezegd”, zegt de Borsbeekse.

Verrassingsacts
“Op 29 april organiseert de Vlaamse afdeling van Make-A-Wish naar aanleiding van haar 25-jarige bestaan een grote World Wish Day op de Grote Markt van Sint-Niklaas. De organisatie zal op die dag 25 kinderwensen vervullen.”

Naast heel wat verrassingsacts van bekende artiesten zullen ook peter Kris Wauters en meter Britt Van Marsenille aanwezig zijn. “Tijdens deze World Wish Day zal ik een live dubbeloptreden geven van het nummer Wish en wordt mijn videoclip simultaan op twee grote schermen geprojecteerd”, verklapt Sofie trots.

U kunt de videoclip hieronder bekijken:

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio