Fuiven om honden in Roemenië te redden

Foto: Tom De Noël

Fuiven om honden in Roemenië te redden

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo / Borsbeek / Lier - Ann Baert uit Berendrecht en Heidi Jacobs uit Lier zijn sinds september 2003 begaan met de onterechte beschuldiging van straathonden in Boekarest, Roemenië. Het duo spreekt vaak in Borsbeek af, want ze gaan er op 21 maart een fuif organiseren om geld in te zamelen om zo de straathonden te redden.

“Er circuleerde een foutief verhaal in Roemenië dat de straathonden er een kind van vier hadden doodgebeten”, vertelt initiatiefneemster Ann Baert. “Later op het proces kwam aan het licht dat de peuter niet door een straathond was aangevallen, maar wel door bewakingshonden op een privéterrein. Er werden zogenaamde Dogcatchers ingeschakeld om de ongewenste honden te ontdoen”, gaat Ann verder. “

Als adoptieverantwoordelijke voor België zorgt Peggy Geladi ervoor dat er om de twee weken Roemeense hondjes richting ons land komen. “Naast het inzamelen van spullen zijn wij ook druk bezig met het organiseren van een ‘foute fuif', waarvan de opbrengst integraal naar de hondjes in de shelters van Ador en Botosani gaan. Dankzij het geld kunnen we ook onder meer de broodnodige vaccins bezorgen in Roemenië”, vertelt Heidi.

De fuif vindt plaats op zaterdag 21 maart in het JOC in de Frans Beirenslaan in Borsbeek. Kaarten in voorverkoop kosten 4 euro, aan de kassa betaalt u 5 euro.

Meer info
0477 23 63 83, www.asociatiaador.ro

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio