© Tom De Noël

Cultuurdienst zoekt lokale kunstenaars

Vijfde editie ‘Kunst op het plein’

De Week van de Amateurkunsten (WAK), een kunstweek voor en door iedereen die met kunst bezig is, loopt in 2015 van vrijdag 24 april tot en met zondag 3 mei. Tijdens de WAK wil men duizenden mensen die in hun vrije tijd kunst beoefenen de kans geven hun kunst te tonen. Als je over creatief talent beschikt en je kunst aan het publiek wenst te tonen kan je op de vijfde editie van 'Kunst op het Plein' je werken tentoonstellen.

Tom De Noël

Montmartre ligt op zaterdag 25 april weer even op de Kerkplaats. Die dag rolt de cultuurraad de rode loper uit voor lokale kunstenaars en wordt de Kerkplaats omgetoverd tot een schouwtoneel voor amateurkunsten. Workshops, demonstraties, en ambachten. Bezoekers kunnen het talent allemaal komen ontdekken in een ongedwongen sfeer met een vleugje muziek erbij.

Het thema is dit jaar 'De kleine artiest', hiermee verwijst WAK letterlijk naar de 'kleine' artiesten onder ons: de kinderen. Omdat kinderen échte kunstenaars zijn. Het gaat over kunstenaars die geïnspireerd door kinderen kunst maken, over de drang naar hun vlotheid, hun ongeremde inspiratie, het teruggrijpen naar de kindertijd. Maar het gaat ook over de kleine man in de straat, onontdekt talent, jong of oud, groot en klein.

Indien je er dit jaar als kunstenaar of creatief talent wil bijzijn, moet je het inschrijvingsformulier invullen bij de cultuurdienst en al voor 2 maart bezorgen.

Meer info? Cultuurdienst, Kaakstraat 2 tel. 03-355 12 61 cultuurdienst@wommelgem.be

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio