Kerstconcert op tweede kerstdag

Foto: wommelgem.be

Kerstconcert op tweede kerstdag

Print
Wommelgem - De cultuurraad organiseert op vrijdag 26 december zijn traditionele kerstconcert. In de HH. Petrus- en Pauluskerk trillen de glasramen enthousiast mee op zalige en warme koorklanken. Drie zangverenigingen maken hun opwachting. Voor het ensemble voor lyrische kunst, 'Anima Aperta', is het zijn eerste optreden in een kerk.

Al meer dan 60 jaar weerklinken de liederen van Gemengd Koor Ortolaan in Wommelgem en ver daarbuiten. Het koor brengt innige, romantische koorklanken met bewerkingen van oude Vlaamse en moderne kerstliederen.

Vocaal ensemble 'Die Ghesellen' kent een lange traditie in het brengen van kerstliederen, zowel in Vlaanderen als over de grenzen. Dit jaar pakken ze uit met enkele barokwerken. Afsluiter is een feestelijke kerstsuite uit Polen waarin een waaier van melancholische en uitbundige kerstliederen aan bod komen.

Anima Aperta bestaat uit een groep sociaal geëngageerde zangers. Tijdens het concert brengt Anima Aperta een duet uit een sprookjesopera en stelt het thema van 'Drie Koningen' centraal.

De drie koren worden muzikaal begeleid door piano. De presentatie is in vakkundige handen van Ludgaar Boogaerts.

Praktisch
Om 19.30 u. openen de kerkdeuren, het concert vangt aan om 20 u. Tickets zijn te koop aan 8 euro. Vanaf 1 december zijn ze verkrijgbaar in het gemeentehuis (cultuurdienst) of bij de deelnemende koren.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio