© Tom De Noël

Zuiddag, ook bij de dieren

Meer dan twaalfduizend jongeren gingen afgelopen donderdag een dag werken voor het goede doel. Het loon dat ze verdienen, gaat integraal naar Theatre Day Productions, een theaterproject van en voor jongeren in Gaza. Ook Dierenkliniek Randstad in Borsbeek nam voor 1 dag twee jongeren in dienst in hun praktijk.

Tom De Noël

"Dit jaar is het onze eerste deelname aan de Zuiddag. Elisabeth Reyniers en Tine Geuens waren de gelukkigen en mochten bij ons aan het werk voor het goede doel", vertelt Frank Nackers van de Dierenkliniek. "De zieke dieren in onze hospitalisatie kregen dan ook extra veel knuffels dankzij deze twee geëngageerde jongeren", zegt Frank.

"We begonnen om half acht en vlogen er al meteen in. Zo hebben we enkele operaties mogen bijwonen en de dierenartsen mogen assisteren, ook hebben we de dieren uit hun hok mogen halen om naar het operatiekwartier te brengen", zegt Elisabeth Reyniers uit Deurne. Elisabeth zit in het 5de jaar en volg humane wetenschappen in het Koninklijk Lyceum van Antwerpen, Tine uit Mortsel volgt wetenschappen wiskunde in het Atheneum van Mortsel. Beiden waren ze dolblij dat ze mee mochten werken in de Dierenkliniek.

"Ik had de hoop al een beetje opgegeven en mij op nog veel andere bedrijven ingeschreven, want als je geen job vond, dan moest je op school blijven", zegt Tine. Tine wil later zeker proberen om als assistente of dierenarts aan de slag te gaan. Elisabeth twijfelt nog, maar vond de dag alvast heel geslaagd.

Lees meer in Gazet Van Antwerpen van 17 oktober 2014.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio